Tillbaka till sök
Välkommen till Wikan

Ekonomiassistent till Backer AB

Ekonomiassistent till Backer AB

Om företaget
Backer AB ingår i den svenska börsnoterade värmekoncernen NIBE Industrier och sysselsätter ca 360 personer inom utveckling, tillverkning och försäljning av intelligenta lösningar för elvärme och energireglering.
Enheten i Sösdala utgör tillika huvudkontor för affärsområdet NIBE Element, vars verksamhet omfattar ca 70 enheter förlagda i Europa, Asien, Australien samt Nord- och Centralamerika. Våra lösningar levereras till kunder inom flera olika branscher och fungerar som en viktig del, antingen i våra kunders färdiga produkter, eller i våra kunders tillverkande processer. Kraven på våra lösningar är högt ställda, och flera av våra kunder är att anse som ledande inom sina respektive segment.
Vår långsiktiga strategi är att tillverka hållbara energilösningar i världsklass och därigenom bidra till omställningen mot ett mer hållbart samhälle och minskat koldioxidavtryck. Vi ser vårt miljöansvar i hela förädlingskedjan och strävar efter att minska produkternas miljö- och klimatpåverkan under hela livscykeln, för såväl dagens som kommande generationer.

Ekonomiassistent till ekonomiavdelningen på Backer AB, moderbolaget inom Nibe Element
Backer AB, moderbolaget i det mycket expansiva Nibe Element, söker en ekonomiassistent för anställning tills vidare, med tillsättning snarast.Dina arbetsuppgifter
Tjänsten kommer att omfatta både rutinmässiga administrativa uppgifter, och mer kvalificerade uppgifter inom ekonomifunktionen. I det löpande arbetet ingår bland annat att sköta in-/utbetalningar, kontoavstämningar, löpande bokföring, kravhantering, samt kreditbevakningar, kreditbedömningar och krediteringar. Bland de mer kvalificerade uppgifterna ingår i huvudsak olika redovisningsrelaterade uppgifter, till exempel arbete med månads- och årsbokslut.
Uppgifterna kräver ett intresse för detaljer, naturligtvis ett utpräglat siffersinne, och ställer höga krav på personlig effektivitet och administrativ förmåga. Trivas med att "sitta på kammaren" och arbeta fokuserat mot angivna tidsgränser är en förutsättning. Övertidsarbete kommer att ingå som en naturlig del av arbetet, särskilt vid de arbetstoppar som inträffar vid boksluts- och budgetarbete.


Din bakgrund/Dina egenskaper
Du har en gymnasieutbildning inom ekonomi och tre till fem års erfarenhet av arbete på en ekonomiavdelning. Du har god förståelse för hur flödet fungerar i ett ekonomiarbete och är van att jobba i en organisation med deadlines för redovisning och rapportering. Erfarenhet av ekonomiarbete från ett stort företag ser vi som mycket meriterande. Du har goda kunskaper i svenska i så väl tal som skrift och kan hantera enstaka frågor på engelska. Du är också en van användare av Officeprogrammen.
Dina personliga egenskaper är viktiga för oss! Du har en positiv inställning, är noggrann och ödmjuk inför dina uppgifter. Vidare är du strukturerad, effektiv och fokuserad, ansvarstagande och har god förmåga att både planera och organisera ditt arbete och ser till att hålla deadlines.


Information och kontakt
Placeringsort: Sösdala. Enheten i Sösdala är belägen på 5 minuters gångavstånd från närmaste pendeltågsstation.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med start snarast möjligt, enligt överenskommelse.

Är detta en tjänst för dig?

Välkommen att skicka in din ansökan snarast möjligt via Wikans hemsida, www.wikan.se. Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag som är 10 december 2021.

För mer information eller frågor, välkommen att kontakta rekryteringskonsult Thomas Falkstrand 076-102 99 98


Anställningsomfattning

Heltid

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag

2021-12-10

Tjänstgöringsort

Hässleholm (Skånes län)

Kontaktpersoner
Thomas Falkstrand 044-590 65 16

Sök tjänsten

Är du rätt person för uppdraget? Då tycker vi att du ska söka!

Ansök nu!
Logga in Stäng

För att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser placerar vi cookies på din dator, telefon eller läsplatta.

Jag förstår